20 Yaş Dişleri

20 Yaş Dişleri

Oluşumu çocuk yaşlarda başlayıp genellikle 18-24 yaş arasında ağızdaki yerlerini alan 20 yaş dişleri bazen sorun yaratabilmektedir. Yıllar geçmesine rağmen çıkmayan, gömülü ya da yarı gömülü kalan bu dişler uzman diş hekimi tarafından muayene edilmeli ve gerek görüldüğü taktirde müdahale edilmelidir. Diş hekimliğinde sıklıkla karşılaşılan 20 yaş gömülü diş problemi ihmal edilmesi durumunda ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

Oluşumu çocuk yaşlarda başlayıp genellikle 18-24 yaş arasında ağızdaki yerlerini alan 20 yaş dişleri bazen sorun yaratabilmektedir.

yirmi yaş diş tedavisi, 20 yaş diş tedavisi- nişantaşı 20 yaş diş tedavisi

20 yaş dişleri çene içinde tam ya da yarı gömülü olarak bulunabilir. Tam gömülü 20’liklerin ağız içiyle doğruda bir teması olmadığı için bu dişler genellikle enfeksiyon bakımından ciddi sorunlara yol açmaz. Komşu dişlerde çürüğe, diş eti iltihaplanmasına ya da çevre dokularda kistik yapıdaki oluşumlara sebep olmadığı sürece çekilme mecburiyeti yoktur. Ancak bunlardan bir ya da birkaçına sebep oluyorsa bekletilmeden çekilir.

Yarı gömülü 20 yaş dişlerinin ise bir kısmı ağız içinde gömülü durumdayken diğer kısmı damağı geçerek çıkmayı başarır. Yarı gömülü diş vakalarında iltihaplanma ve apse görülme olasılığı hayli yükselir. Ağız ve çene sağlığını tehlikeye atmamak için bu dişlere zamanında müdahale edilmelidir. Sorunlu 20 yaş dişlerinin çekiminin geciktirilmesi kalp ve böbrek rahatsızlıklarını da tetikleyebilir.

Gömülü dişlerin çekimi temel olarak diğer dişlerin çekiminden farklı değildir. Ancak söz konusu dişlerin cerrahi bir müdahaleyle alınması uygun görülüyorsa bu işlem çene cerrahları tarafından gerçekleştirilir. Operasyon öncesinde ise hekim tarafından önerilen birtakım ilaçların alınması gerekebilir.

Hekiminizi Seçin
Şimdi Arayın!
Hekiminizi Bulun

UniqDent’in Profesyonel Diş Hekimleriyle şimdi tanışın!

Randevu Alın
Randevu Alın
yirmi yaş diş tedavisi durumlari, 20 yaş diş tedavisi durumları, 20 lik diş tedavisi

20 Yaş Diş Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

  • Tedavi, sağlıklı ve estetik diş görünüme sahip diş diziliminin oluşmasına ve korunmasına destek olur.
  • Diş kayıplarının önüne geçilir.
  • Diş çürümelerinin önüne geçilir.
  • 20 yaş dişlerinden kaynaklı koku ve hijyen problemleri bertaraf edilir.

20 Yaş Diş Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Çenenin en uzak noktasında çıktıkları için bakımı epeyce zor olan 20 yaş dişlerinde çürüme sık görülür. Bu dişlere çürük tedavisi uygulamak ise zor, hatta bazı durumlarda imkansızdır. Dolayısıyla çürüme, 20 yaş dişlerinin çekilmesi için geçerli bir sebeptir.
Sürerek çıkmaya çalışan 20 yaş dişlerinde, dişetinde şişlik, ağızda kötü koku gibi şikayetlere sebep olan enfeksiyonların görülmesi durumunda
Yarı gömülü dişlerde rastlanan ve ateş, yüzde şişme, ağızda kötü koku, lenf bezlerinde şişlik ve ağrı gibi şikayetlerle kendini belli eden perikoronitis vakalarında, uygulanır.

Detaylı Bilgi Alın!
20 yaş dişleri tedavisi, yirmi yaş dişleri tedavisi, yirmilik diş tedavisi, 20 lik diş tedavisi durumlari
yirmi yaş diş tedavisi durumlari, 20 yaş diş tedavisi durumları, 20 lik diş tedavisi

20 Yaş Diş Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

  • Tedavi, sağlıklı ve estetik görünüme sahip bir diş diziliminin oluşmasına ve korunmasına destek olur.
  • Diş kayıplarının önüne geçilir.
  • Diş çürümelerinin önüne geçilir.
  • 20 yaş dişlerinden kaynaklı koku ve hijyen problemleri bertaraf edilir.
Uniqdent’e Başvurun
20 yaş dişleri tedavisi, yirmi yaş dişleri tedavisi, yirmilik diş tedavisi, 20 lik diş tedavisi durumlari

20 Yaş Diş Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

  • Çenenin en uzak noktasında çıktıkları için bakımı epeyce zor olan 20 yaş dişlerinde çürüme sık görülür. Bu dişlere çürük tedavisi uygulamak ise zor, hatta bazı durumlarda imkansızdır. Dolayısıyla çürüme, 20 yaş dişlerinin çekilmesi için geçerli bir sebeptir.
  • Sürerek çıkmaya çalışan 20 yaş dişlerinde, dişetinde şişlik, ağızda kötü koku gibi şikayetlere sebep olan enfeksiyonların görülmesi durumunda,
  • Yarı gömülü dişlerde rastlanan ve ateş, yüzde şişme, ağızda kötü koku, lenf bezlerinde şişlik ve ağrı gibi şikayetlerle kendini belli eden perikoronitis vakalarında, uygulanır.
Hekimlerimize Başvurun

Hemen arayın ve 20 yaş diş tedavisi çözümlerimizi size özel planlayalım.

Şimdi Arayın!
Randevu Alın

Sıkça Sorulan Sorular

Hayır değildir. Normal fonksiyonlarını devam ettirdikleri sürece, dişlerin çürümesine ya da diş çarpıklığı gibi problemlere yol açmıyorsa çekilmeleri gerekmez.

Daha nadir görülse de köpek dişlerinin ya da küçük azı dişlerinin gömülü olduğu durumlara da rastlanır. Bu dişlere de 20 yaş dişlerinde olduğu gibi müdahale edilmesi gerekir.

Aslında temelde fark yoktur. Ancak 20 yaş dişlerinin konumunda ya da duruş pozisyonunda sıkıntı, büyüklüğü, gömülü olması gibi faktörler yüzünden biraz daha detaylı bir işlem gerekebilmektedir. Bu dişlerle ilgili her şeyin normal olması halinde çekim işleminin normal diş çekiminden herhangi bir farkı kalmaz.

Operasyon sırasında lokal anestezi uygulanır. Dolayısıyla herhangi bir ağrı hissedilmez.

Anestezinin etkisi geçtikten sonra az da olsa ağrı görülebilir. 20 yaş dişlerinin alınması için yapılan cerrahi müdahalenin ardından ortaya çıkabilen hafif ağrı ve sızılar hafif ağrı kesicilerle atlatılır.

Kişiden kişiye göre değişir. Ancak 20 yaş dişlerinin çekilmesini takiben yüzde hafif şişlik gözlenmesi normaldir. Soğuk tampon uygulaması ile şişliklere müdahale edilebilir.

Dişin veya dişlerin yarı ya da tam gömülü olduğu durumlarda operasyon gerekir.

  • Kan sulandırıcı ilaçlardan ve tükürme, dille oynama gibi kanamayı tetikleyebilecek davranışlardan kaçınmak gerekir.
  • Operasyondan sonraki en azından ilk gün çok sıcak, çok soğuk ve katı yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Ilık ve yumuşak yiyecekler tercih edilmelidir.
  • Uzman diş hekiminin yönlendirmesiyle aniseptik gargara kullanılmalıdır.
  • Operasyonu takip eden ilk günlerde sigara içmekten kaçınılmalıdır.
  • Operasyonun ardından on dakikada bir buz kompres uygulaması yapılmalıdır.
nişantaşı 20 yaş diş tedavisi, nişantaşı yirmi yaş diş tedavisi, 20 lik diş tedavisi nişantaşı

Nişantaşı 20 Yaş Diş Tedavisi

Ağızda en çok sorun çıkaran dişlerin başında 20 yaş dişleri gelir. Damak içine gömülü kalma, ağrı, enfeksiyon gibi farklı problemlere yol açabilirler. 20 yaş dişleriyle ilgili problemin daha ciddi sorunlara dönüşmemesi ve diğer dişlere zarar vermemesi için zamanında ve doğru müdahaleler gerçekleştirilmelidir.

Uzman hekimlerin yönlendirmesiyle 20 yaş dişleri için özel çekim işlemleri söz konusu olabilir.  Gerek görülmesi halinde cerrahi tedaviler uygulanır. Yaygın inanışın aksine doğru yöntemlerle yapıldığında bu dişlerin çekimi yahut cerrahi tedavisi kolay ve rahat gerçekleşir.

İletişim

20 Yaş Diş Tedavisi Nişantaşı

Nişantaşı 20 yaş dişleri ile ilgili tedavi aramalarınız için doğru adres olan Uniqdent’e başvurarak konforlu bir tedavi süreci yaşayın. 20 yaş dişleri kabusunuz olmaktan çıksın. Diş sağlığınızı her biri alanında uzman hekimlere teslim ederek daha sağlıklı bir geleceğe ve mutlu gülüşlere merhaba deyin.

Ağızdaki üçüncü büyük azı dişleri olarak bilinen 20’lik dişler, genellikle çene kemiği içerisinde gömülü dişler olarak bulunur. 19-23 yaş arasında çenenin her iki tarafında ve en sonda çıkar. Bazı durumlarda ise gömülü kalabilirler. Bu dişlerin çekilmesinin gerekip gerekmediğine karar verecek kişiler uzman diş hekimleridir.

20 yaş dişlerinin genel olarak çürüme, diş eti enfeksiyonu, gömük dişler, kist oluşumu gibi sebeplere bağlı olarak çekilmesine karar verilir. Toplamda 4 adet olan bu dişlerden biri ya da birkaçı bazen olması gereken yerde konumlanmaz.

Bu durumda çiğneme bozuklukları görülebilir. Ayrıca yanlış konumlanan dişler ağızdaki diğer dişlerin dizilimini de olumsuz etkileyebilir. Neticede 20 yaş dişleri diş çarpıklığına yol açar.

20 yaş dişlerinin diş estetiğinize zarar vermesini, ağız ve diş sağlığınızı olumsuz etkilemesini engellemek için uzman bir diş hekiminden destek alın. 20 yaş dişleri tedavisi ile ilgili gerekli bilgiyi edinin ve Uniqdent Ailesi’nin parçası olan, mesleğinde başarılı diş hekimlerinin yönetiminde tedavinizi gerçekleştirin.

Ağrı sızı, eksik çiğneme fonksiyonu, estetik görünümün bozulması gibi durumlar yaşamamak ve mevcut sorunu en kısa sürede çözebilmek için Uniqdent ile işbirliği yapın. Konforlu, özenli ve profesyonel tedavi süreçleriyle sağlıklı ve uzun ömürlü dişlere kavuşun.

Ne sağlığınızı ne de gülümsemenizi 20 yaş dişleri ile ilgili problemlere kurban etmeyin.

  • Ağrılı 20 yaş diş sürme faaliyetlerinde
  • 20 yaş dişlerinin diş diziliminde çarpıklığa sebep olduğu durumlarda
  • Doğru pozisyonunda süremeyen 20 yaş dişlerinin ciddi boyutlarda yanak ısırma şikayetine sebep olması halinde
  • Gömülü dişlere bağlı olarak meydana gelen kist oluşumu vakalarında,  20 yaş diş tedavisi uygulanır.

20 yaş dişlerinin genel olarak çürüme, diş eti enfeksiyonu, gömük dişler, kist oluşumu gibi sebeplere bağlı olarak çekilmesine karar verilir. Toplamda 4 adet olan bu dişlerden biri ya da birkaçı bazen olması gereken yerde konumlanmaz.

Bu durumda çiğneme bozuklukları görülebilir. Ayrıca yanlış konumlanan dişler ağızdaki diğer dişlerin dizilimini de olumsuz etkileyebilir. Neticede 20 yaş dişleri diş çarpıklığına yol açar.

20 yaş dişlerinin diş estetiğinize zarar vermesini, ağız ve diş sağlığınızı olumsuz etkilemesini engellemek için uzman bir diş hekiminden destek alın. 20 yaş dişleri tedavisi ile ilgili gerekli bilgiyi edinin ve Uniqdent Ailesi’nin parçası olan, mesleğinde başarılı diş hekimlerinin yönetiminde tedavinizi gerçekleştirin.

Ağrı sızı, eksik çiğneme fonksiyonu, estetik görünümün bozulması gibi durumlar yaşamamak ve mevcut sorunu en kısa sürede çözebilmek için Uniqdent ile işbirliği yapın. Konforlu, özenli ve profesyonel tedavi süreçleriyle sağlıklı ve uzun ömürlü dişlere kavuşun.

Ne sağlığınızı ne de gülümsemenizi 20 yaş dişleri ile ilgili problemlere kurban etmeyin.

  • Ağrılı 20 yaş diş sürme faaliyetlerinde
  • 20 yaş dişlerinin diş diziliminde çarpıklığa sebep olduğu durumlarda
  • Doğru pozisyonunda süremeyen 20 yaş dişlerinin ciddi boyutlarda yanak ısırma şikayetine sebep olması halinde
  • Gömülü dişlere bağlı olarak meydana gelen kist oluşumu vakalarında,  20 yaş diş tedavisi uygulanır.

Yıllar geçmesine rağmen çıkmayan, gömülü ya da yarı gömülü kalan bu dişler uzman diş hekimi tarafından muayene edilmeli ve gerek görüldüğü taktirde müdahale edilmelidir. Diş hekimliğinde sıklıkla karşılaşılan 20 yaş gömülü diş problemi ihmal edilmesi durumunda ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.