Gingivektomi Nedir?
GİNGİVEKTOMİ NEDİR?
Diş boyu uzatmak ve diş eti tedavileri gibi pek çok duruma karşı da kullanılır. Diş eti dokusunun cerrahi müdahalelerle uzaklaştırılmasıdır. Diş eti dokularının şekillendirilmesiyle estetik açıdan daha iyi bir gülüş yakalamak mümkün.
Gingivektomi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
İşlem sonrası diş etlerinin üzerine bandaj koyulur. Bu yüzden dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bandaj çıkarılana kadar sert yiyecekler tüketilmemelidir. Doktorun verdiği reçetede bulunmayan herhangi bir ilaç alınmamalıdır. Bandajın varlığı nedeniyle dişler fırçalanamaz. Bu duruma rağmen diş ve ağız bakımı ihmal edilmemelidir. Diş hekiminin önerdiği gargaranın ve diş iplerinin kullanılmasıyla ağız bakımı gerçekleştirilebilir.
Diş Boyu Nasıl Uzatılır?
Dişler iki farklı yolla uzatılabilir. Bunlardan ilki, diş etine müdahale ederek dişi yukarı yönlü uzatmaktır. Bu işlem lazer ile gerçekleştirilir. Diş eti çekilerek dişin daha büyük bir kısmının gözükmesi sağlanır ve dişler, eskisinden uzun gözükür. Diğer yol ise dişi ters yönlü uzatmaktır. Dişe porselen lamine takılmasıyla gerçekleştirilir.
Lazerle Gingivektomi Nedir?
Pembe Estetik olarak da bilinen lazerle Gingivektomi, lazer kullanarak diş etlerini çekerek dişleri büyütmeyi amaçlar. Esasen bir büyüme yoktur, diş etleri çekildiğinden dişler büyük gözükür. Lazer kullanıldığı için ağrı, sızı ve kanama gibi rahatsızlıklar yaşanmaz. Ortalama olarak 15-20 dakika süren tek bir seansla gerçekleştirilir. İşlem kalıcıdır ve yan etkisi bulunmaz.
Porselen Lamine Uygulaması
Diş eti diş boyundan uzun olan hastalarda kullanılır. İşlemden önce işlem alınması gereklidir. Bu ölçü ile dişe ek yapılır ve diş uzatılır. Bu işlem her diş için tekrarlanır. Hastanın diş yapısına ve ihtiyaçlarına göre sadece ön dört dişe uygulanabilmektedir.
Dişleri Uzatmak Zararlı Mı?
Diş etini çekmenin veya dişlere porselen ek yapmanın kanıtlanmış bir yan etkisi yoktur. Her yetişkin için uygulanabilir. Tek şartı, dişlerin temiz ve sağlıklı olmasıdır. Diş boyu uzatma sonrası hayata dönüş ise oldukça kolaydır. Lazer, ağza zarar vermediği için iyileşme süresi yoktur. Kişi, günlük yaşantısına ve diş bakımına kaldığı yerden devam edebilir.