Başarısız İmplant Tedavisi Belirtileri

Günümüzde diş eksiklikleri için yaygın olarak başvurulan en kalıcı, hatta ömürlük tedavinin adı implanttır. İmplant tedavisi, kemik gelişimini tamamlamış, 18 yaşın üstündeki, uzman hekim tarafından kemik yapısının tedavi için uygun olduğuna kanaat getirilmiş olan herkese uygulanabilir.

Diş eksikliği sorunundan mustarip kişiler giderek artan bir yoğunlukta implant tedavisine başvurmaktadır. İmplant tedavisinin en önemli avantajı ömürlük bir uygulama olmasıdır. Ayrıca tek diş implant yapılabildiği gibi bütün dişleri implant yaptırmak da uygulanabilir seçenekler arasında yer alır. Ön dişler için ön diş implant uygulamaları da son derece iyi sonuç vermektedir. Hemen her tür diş eksikliği vakasında uygulanabilir olması, implant tedavisinin yoğun ilgi görmesinin diğer bir önemli nedenidir.

Alanında deneyimli bir implantolojist tarafından başarılı bir biçimde uygulandığında ömürlük bir çözüm olmakla birlikte, implant tedavisinde başarısızlık ihtimali de söz konusudur. Başarısız implant uygulamalarının hastadan kaynaklı nedenleri olabileceği gibi uygulamayı yapan hekimden kaynaklı hatalar da etkili olabilmektedir.

Eksik ağız hijyeni, çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilen diş eti hastalıkları, sigara kullanımı, çene kemiğinde güçsüzlük, hastanın genel sağlık durumu gibi faktörler implant tedavisinde başarısızlığa yol açabilir.

Alanında tecrübe sahibi olmayan bir cerrah da aynı şekilde başarısız bir implant uygulamasının mimarı olabilir. İyi bir hekim, hastanın durumuna göre kaç tane implant kullanılması gerektiği, kemik yapısının ne kadar güçlü olduğu gibi konuları iyi analiz ederek doğru kararı vermelidir. Bu konularda verilecek yanlış kararlar implant tedavisinin başarısızlığını doğrudan etkiler. Ayrıca implant tedavisi alanında deneyimli ve uzman olmayan bir hekim tedavi esnasında dişleri saran çevre dokulara da zarar verebilir. Bu gibi olumsuz durumlardan kaçınmak için mutlaka alanında uzman ve implantoloji konusunda tecrübe sahibi hekimlerle çalışmak gerekir.

Başarısız İmplant Tedavisi Belirtileri Nelerdir?

  • Şiddetli ve geçmeyen ağrı
  • Diş etlerinde iltihaplanma
  • Diş etlerinde çekilme
  • Uzun süreli şişlik durumu
  • Yerinden çıkan, oynayan implantta da protez diş
  • Çiğnemede zorluk yaşanması

Başarısız implant uygulamalarının telafisi vardır. Diş ve diş etleri ile çene kemiği implant tedavisi için uygun hale getirildikten sonra tedavi tekrarlanabilir. Ancak sürecin sizin için kolay, rahat ve problemsiz geçmesi için kendinizi mutlaka, klinik ortamında, uygun koşullarda hizmet veren uzman ve deneyimli hekimlere emanet etmelisiniz.

Başarısız implant belirtileri hakkında daha fazla ayrıntı için lütfen linki tıklayın